НАВЧАННЯ РЕМЕСЛУ У ЛЬВОВІ В РАННЬОМОДЕРНИЙ ПЕРІОД: УЧНІ ТА ПІДМАЙСТРИ КРАВЕЦЬКОГО ЦЕХУ В XVI – НА ПОЧАТКУ XVIII ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Публікація порушує тему навчання ремеслу в кравецькому цеху Львова. Учні та підмайстри були невід‟ємною складовою ремесла. Формально вони не належали до повноправних членів кравецького братства і перебували під опікою та контролем своїх наставників – майстрів. Однак без учнів та підмайстрів неможливим був процес виробництва та передачі досвіду між поколіннями. Під час навчання набувались фахові навики, вміння та досвід, що було основою розвитку подальшої професійної кар‟єри. Підставою для дослідження стали цехові статути та привілеї, котрі регулювали прийом на навчання, умови, терміни вишколу учнів, а також цехова книга, що суттєво доповнює демографічну складову історії кравецької корпорації.