РОЗВИТОК СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА НА ТЕРИТОРІЇ НОВОСЛОБІДСЬКОГО КОЗАЦЬКОГО ПОЛКУ (1753–1764 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Розглянуто основні аспекти господарювання населення Новослобідського козацького полку у галузі сільського господарства. Новослобідський козацький полк (1753–1764 рр.) – був військовим формуванням, створеним на території “Задніпровських місць”. Створення Новослобідського полку сприяло колонізації південних територій. З‟ясовано, що основу козацького господарства складало землеробство і скотарство. Були розвинуті городництво і садівництво, але вони відігравали допоміжну роль.