СОЦІАЛЬНІ ДЕСТРУКТИВНІ ТРЕНДИ У РЕАЛІЯХ МІСЬКОГО ПРОСТОРУ ПІВДНЯ УКРАЇНИ ДРУГОЇ ПОЛОВИНИ XIX – ПОЧАТКУ ХХ ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті, на основі наративних джерел, висвітлюються та аналізуються соціальні деструктивні тренди, поширені серед міського населення півдня України другої половини XIX – початку ХХ ст., а саме проблематика зловживання владою, корупції, алкоголізму та злочинності. Зосереджено увагу на ретроспективному відтворенні сприйняття означених деструктивних трендів південноукраїнськими сучасниками пореформеного періоду Російської імперії, а також сталості соціальних проблем у контексті порівняння з сучасністю.