ЗАРОДЖЕННЯ КІНЕМАТОГРАФУ В ОДЕСІ (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Стаття присвячена розвитку кінематографу в Одесі на початку ХХ століття. Висвітлено діяльність відомого механіка та винахідника Новоросійського університету Й. А. Тимченка, який створив перший кіноапарат. Охарактеризовано перші кінематографічні підприємства О. Дранкова, О. Ханжонкова, Д. Харитонова, О. Борисова, М. Гросмана. Відображено діяльність акторів німого кіно В. Холодної, П. Чардиніна, І.Мозжухіна, О. Рунича, В. Полонського та першого мультиплікатора України В. Старевича на одеській кіностудії.