ПРОБЛЕМНІ АСПЕКТИ ВЗАЄМОВІДНОСИН “ТОВАРИСТВА ІМ. М. КАЧКОВСЬКОГО” З ПОЛЬСЬКОЮ ОКУПАЦІЙНОЮ ВЛАДОЮ (1919–1939 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Досліджено проблемні аспекти взаємовідносин москвофільської культурно-просвітньої інституції – „Товариства ім. М. Качковського” з польською окупаційною владою у Західній Україні в міжвоєнний період. Діяльність інституції розвивалася у складних умовах національно-культурного життя українців. Товариство мало на меті поширення знань серед широкого загалу. У статті проаналізовано проблеми стосунків членів інституції з урядом Другої Речі Посполитої. Доведено вплив взаємовідносин „Товариства ім. М. Качковського” з польською владою на культурно-просвітнє життя широкого загалу.