ОСОБЛИВОСТІ ПОЛЬСЬКО-УГОРСЬКИХ ВІДНОСИН НА ФОНІ ПОСИЛЕННЯ ПОЛІТИЧНОГО ВПЛИВУ ГАБСБУРГІВ У ЦЕНТРАЛЬНО-СХІДНІЙ ЄВРОПІ В 1507-1515 рр. (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Метою статті є розгляд польсько-угорських відносин та їх специфіки у період 1507-1515 рр. на фоні зросту політичного впливу австрійської імператорської династії Габсбургів у Центрально-Східній Європі та їх претензій на владу у Чехії та Угорщині. Проаналізовано особливості відносин в середині династії Ягеллонів. Продемонстрована багатошаровість і неоднозначність дипломатії та багатоманітність зв‟язків між династіями Ягеллонів та Габсбургів на початку XVI ст. На їх основі окреслені особливості міжнародних відносин у Центрально-Східній Європі та механізми пошуку рівноваги в регіоні у зазначений період.